Äntligen!

Nu har vi äntligen ett köksbord efter att ha bott i vår nya lägenhet i mer än en månad. Det blev inte det bord som vi tänkt från början men jag är nöjd som fan. Det hela hände helt av en slump, eller kanske var det ödet. Så här va det, Christian pajade sin kontorsstol häromdagen och ville svänga förbi jysk efter jobbet för att titta på en ny och där impulshandlade han även ett köksbord.



Så här ser bordet ut, passar bra till de skissade blomtapeterna. (som finns med på bild i ett tidigare inlägg =)

Vi har haft så sjukt kallt hemma ända sen vi flyttade, ikväll luftade vi elementen och det som var iskallt behövde tydligen inte luftas o inte blev det varmare heller =( Jag får fortsätta att sova med skidunderställ i fleece och dubbla täcken.

God jul!

Imorgon är det Julafton.
Jag har som vanligt varit ute i sista minuten med julklappsinhandlandet och har en sprängande huvudvärk just nu :S men nu är det klappat och klart hihi.

Inspirerad av Emelie på c/o lönnström (min förra praktikplats) så försökte jag mig på att göra mintkyssar idag vilket resulterade i samma som när Emelie gjorde sina till julfesten, dvs ett enda stort minthångel. Förstår inte att jag alltid ska misslyckas med allt jag gör i köket. Nu står de i kylen och förhoppningsvis har de stelnat tills imorgon!

Vi ska gå upp senast halv åtta imorn för att hinna fira lite jul med Christians mamma o syster, sen ska vi vidare till hans pappa vid 11 tiden och vid 13 åker vi till min syster där Christian ska agera tomte, det ska bli roligt! =) Nej nu ska jag gå o lägga mig, har bara en julklapp kvar att slå in.

God Jul!



Ett evigt festande

Idag är det måndag, jag har antingen varit för full eller för bakis för att orka skriva nåt sen sist. I onsdags följde jag med min praktikplats upp till Stockholm på Resumés "Sveriges bästa reklambyrå" gala, det var spännande men tyvärr så vann de inte! Det blev en hel del drickandes ändå, allt från öl till champange och cosmopolitan. Kvällen började inte så lyckat då vi kom upp till Stockholm lite sent och skulle då ringa taxi, varpå Johan ringer och beställer, efter 10 min inser vi att vi är 5 pers och inte får plats i en vanlig taxi utan vi skulle ju såklart ha beställt en buss. Johan springer ner till taxin som precis kommit och meddelar att vi "helt plötsligt" är en person till som ska med, samtidigt ringer Emelie efter en till vanlig taxi och tänker att då delar vi upp oss, tre i en och 2 i en. Jag och Fredrik springer ner för att meddela Johan att vi tre kan åka i förväg. När vi kommer ut är taxin spårlöst borta, Johan sa att han blev sur och drog. Vi har självklart stängt porten bakom oss och kommer inte in igen, då ringer Fredrik till Emelie och säger: beställ en buss, taxin drog! Emelie har precis pratat med taxi och beställt en vanlig och måste ringa ännu en gång för att fixa en buss. Det va en riktig härva men slutligen, drygt en halvtimme för sent så kommer vi fram till Grand hotell där Kristoffer sitter och väntar på oss. Han beställer in champagne, och vi sitter där i en timme ungefär, Jag och Emelie avnjöt varsin strawberry mojito som var helt suverän, medans killarna pinar i sig nån slags saffransmartini som smakade aceton. uuuäähh.

När vi kom fram till nybrokajen där galan hölls bjöds det på öl och lite tilltugg och det minglades för fullt. Jag analyserade reklamfolket och kom fram till att det ultimata utséendet för en reklamare är antingen flintis eller glasögon och sjal. Kategorin som c/o lönnström var nominerad till hette utmanarna och vinnaren blev coast communications. Sveriges bästa byrå, det "största" priset tog reklambyrån King hem.

Efter prisutdelningen gick vi vidare till en krog som heter riche där vi avnjöt cosmopolitan. Det var sjukt trångt så vi gick vidare till ett annat ställe som jag inte minns vad det hette och där satt vi och fortsatte dricka drinkar och öl tills jag Arwid, Johan och Fredrik kom på att, shit vi måste gå till bussen! Jag och Johan höll på att missa den då vi kom bort från de andra. Hursomhelst hann vi precis och de övriga resenärerna blev riktigt trötta på vårat snack som pågick hela resan hem, vi hade bl a sjukt roligt åt göteborgs uttrycket: Hallå eller!?

I torsdags var det dags för julfest på kontoret, jag och Johan ansvarade för pyntningen och dukningen och de andra hade med sig käket. De gillade vad vi åstadkommit med våra rosa julgranskulor och hemmavikta stjärnor så det var kul! Kvällen började ganska städat men gick snabbt utför, jag skyller delvis på Jonas alcomätare. Det sjöngs snapsvisor så det stod härliga till och när spriten tog slut gick vi över till grappa, som kanske inte var det klokaste beslut vi kunde ha tagit. Sen kom minnesluckorna. Dagen efter skulle vi som tur var, vara i skolan så vi fick sovmorgon, sköööönt! När vi sen på eftermiddagen kom ner till kontoret hade vi foto- och filmvisning från gårdagen, vilket var både kul och jobbigt!

Helgen fortsatte i festandets tecken, men mycket, mycket lugnare. Var dessutom hemma hos oss så det var skönt. I lördags byggde jag, Rille, Dampen och Robin en little big planet bana tillsammans, den blev sjukt rolig, eller närmare bestämt helt jävla galen. Igår va jag faktiskt nykter, det va ju söndag så alltså inte så konstigt. Pappa och Patrik hjälpte mig att byta däck och efter det beställde jag och syrran hem mat från Rhodos, det var gott.

                
                R.I.P - de stackars julkulorna som inte överlevde julfesten.


Idéboken

Jag är så sjukt trött idag, det var nära att jag låg kvar i sängen imorse. Har inte speciellt mycket att göra på praktiken just nu heller, förutom allt fix inför julfesten på torsdag som vi måste göra klart idag. Jag o Johan ska till Rusta senare idag och shoppa julgran och dukar om vi hittar. Jag ska leta upp våra snapsglas med granar på ikväll, kan passa bra till festen, tror iofs att de ligger nånstans på vinden.. i så fall får det va.

För ett tag sen föreläste Fredrik Härén på min skola och utlyste en "tävling" som gick ut på att på något kreativt vis symbolisera idéer och det enda kravet är att hans bok som heter just idéboken ska finnas med och att det i grunden ska vara ett fotografi. Vi som anmälde oss fick boken gratis =)  Riktigt bra bok som består av hälften text och hälften blanka sidor som man kan klottra på.
För er som inte har den blekaste aning om vem han är kan titta på det här:

 http://www.youtube.com/watch?v=yH6-ihF2E48



Här är mitt bidrag som jag skickade in idag:





Mycket på g

Ikväll måste vi göra ett sista ryck i förra lägenheten, den nya hyresgästen ska flytta in på söndag! Hål ska spacklas igen och det ska målas lite här o var.
Julmiddagen igår var trevlig, god o mättande.
På lördag är det dags igen för nästa julbord, nämligen Offices årliga julbord i Trosa.

Vet inte riktigt hur vi ska hinna med allt i helgen, vinterdäcken ska sättas på på lördag, en förutsättning för att vi ska kunna åka till IKEA på söndag. Jag måste gå till frissan, handla julklappar och sen måste jag fixa kläder inför nästa vecka.

Nästa vecka är det fullt upp, på onsdag ska jag följa med c/o lönnström (min praktikplats) upp till Stockholm på "gala", de har blivit nominerade till Sveriges bästa reklambyrå.

På torsdag är det dags för julfest på byrån, som jag dessutom måste anordna vad gäller pyntning osv. därför behöver jag shoppa lite kläder, har ju nästan aldrig klänning på mig, men det känns som ett måste, åtminstone på galan.

På fredag ska vi ha en återträff i skolan och självklart klassfest på kvällen, jag lär ju va rätt sliten då, får se om jag orkar gå ut, i så fall blir jag med all säkerhet sängliggande resten av helgen.

Ett inköp har jag redan avverkat, hittade en klänning på tradera som jag visst vann för en stund sen...



Tidsfördriv

Det här är inte alls min grej men nåt måste man ju roa sig med när man inte har nåt bättre för sig.

Idag är det onsdag och jag har inte gjort nåt vettigt idag.
Ikväll ska jag följa med Christian till hans far i Oppeby för att avnjuta lite julmat,
önskat av Tobbe som ska fira ju i Thailand i år.

I helgen ska vi ta en tur till IKEA för att inhandla lite (mycket) prylar till nya lägenheten.
Vi ska förmodligen härma Daniel och köpa ett likadant matbord som han har.

Det ser ut så här



RSS 2.0