Igår va en bra dag!

På förmiddagen följde jag med min syster och hennes familj till badhuset, det var roligt, kallt men roligt. Innan vi åkte hem värmde vi oss i bubbelpoolen då läpparna kändes som att de färgats lila. Efter det åkte vi och köpte semlor, det var ju faktiskt fettisdagen och då är det tillåtet att äta semlor! =) Kl. 16 gick jag förbi mitt gamla jobb för att hämta ett intyg, och så åt vi semlor... tur att det bara är fettisdag en gång om året.

På kvällen var vi och såg förhandsvisningen av Slumdog millionaire, riktigt bra film! Communicare som anordnade eventet delade även ut entreprenörspaket till nystartade egna företagare, jag tog med mig Christian som kvitterade ut ett sånt paket och till MIN stora förtjusning så innehöll den boken "personligt entreprenörskap" skriven av bland andra Stefan Olsson som var på skolan och föreläste för ett par veckor sen.  =) Nu ska jag snart sätta mig och läsa lite!





Det var en bra dag igår! =)

Sista klassfesten.. =(

Hela dagen igår va väldigt konstig.. gick till skolan vid 11 tiden och ramade in diplomen som vi gav bort till våra lärare som tack för den här tiden, de fick även alla varsin personlig kruka med en påse blomfrö av olika typer som också skulle matcha deras personligheter! kl 12 käkade vi tacobuffé som skolan bjöd oss på, det var gott. Sen började det bli riktigt jobbigt när vi tittade på en film/bildspel som Lennart (en av lärarna) satt ihop med bilder på oss studenter från de allra första dagarna på utbildningen fram till idag. Tårarna kröp sig sakta fram hos vissa av oss. När vi sedan också fick varsin ros med en personlig hälsning från Linda (en lärare också förstås) då brast det totalt, jag gjorde misstaget att titta på en tjej i klassen som grät och då kunde inte jag längre hålla mig, trots att jag kämpade för att hålla tillbaka tårarna. Sen fick jag huvudvärk! Jag släpade hem alla grejer jag lyckats samla på mig under skoltiden, gick förbi systemet och sen slockande jag i soffan och sov ett par timmar.

På kvällen var det dags för vår stora avslutningsfest på skolan, riktigt skoj att så många kom. Det serverades varma mackor och bål med diverse frukter, Robin och Daniel bjöd även på egen tillverkad jello som bestod av päronsaft och vodka. Det var gott... lite annorlunda men gott. Rille, Robert, Niclas, Johan och Robin kom ner till festen också och jag följde med dem till krogen, Johan träffade en kompis som hade fribiljetter till Birgers så vi gick in där, killarna spelade bort lite pengar på blackjack, dansade lite, ovanligt lite faktiskt. Jag hade lovat att komma tillbaks till skolan, Johan hakade på och när vi kom dit var nog klockan ganska mycket för det var inte allt för många kvar där.

Jag blev ganska chockad däremot över hur stökigt det var, jag fick dåligt samvete över att bara lämna allt och började att städa. Robin hjälpte till och då gick det lite fortare. Tror att vi fyllde 2 sopsäckar med skräp och 5-6 kassar med flaskor och burkar och då var det bara en bråkdel av allt som vi lämnade kvar. Jag tror att klockan hann bli 4 innan jag gav upp och gick hem. Blev lite smått sentimental igen på vägen hem, många klasskamrater som jag förmodligen aldrig kommer träffa igen.

Idag har jag varit riktigt seg, en riktig soffpotatis, jag har knappt varit utanför dörren och i princip bara lämnat soffan för att laga mat och gå på toa. Rätt åt mig som va uppe till halv 5 imorse.

Examen

Idag tar jag examen från Visuell kommunikation, har det verkligen redan gått ett 1,5 år? Vi ska vara i skolan vid lunch för att äta en allra sista lunch på skolan och för att ta emot våra betyg. Det känns jättekonstigt...
...och jag kommer sakna alla underbara klasskamrater, jag hoppas att vi kommer hålla kontakten!

Självklart ska vi ha en stor avslutningsfest ikväll, lägger ut inbjudan här för er som inte har sett den men gärna vill komma på festen. Temat är CMYK, som står för cyan, magenta, gul och svart, vilket alltså är de färger som man ska klä sig i, mixa och matcha som du vill.



Slututställning

Nu har jag gjort klart mina grejer till slututställningen som min klass ska ha på onsdag. Det är det sista vi gör på utbildningen, nästa fredag är det examen! läskigt!

Jag lägger ut inbjudan här så får den som vill jättegärna komma förbi (vi bjuder på chips) :P



Back to school

Nu är praktiken slut och därmed också utbildningen...eller nästa fredag för att vara specifik. Två veckor skola kvar alltså! Det var kul att träffa alla klasskamrater igen efter nästan 3 månaders LIA, vi började lite lugnt igår med LIA-redovisningar och idag fick vi besök av Stefan Olsson som föreläste om personligt entreprenörskap, sjukt duktig och inspirerande kille. Han driver ett mycket framgångsrikt företag tillsammans med Markus frödin (www.universeimagine.com) och har skrivit böcker i ämnet personligt entreprenörskap. Förutom alla tips på hur man lyckas i arbetslivet, håller sig motiverad och positiv så fick vi även lära oss hur man med hjälp av övertygelse delar på en blyertspenna med pekfingret, det var skoj =)

Nu på kvällen har jag försökt få ordning på en massa uppgifter som jag har gjort i kursen grafisk formgivning då vi ska gå igenom dem enskilt med Janne (läraren) imorn. Jag ska ta mig ner till skolan lite tidigare imorn för att skriva ut det sista. Jag har även hunnit med att hjälpa syrran att måla om hennes kök så nu börjar jag bli skapligt trött, inte så konstigt då klockan snart är 23.30. Jag ska kolla klart på scrubs sen ska jag krypa till kojs.

Alla har väl berörts av gässen?

Jag har fått en länk till en namninsamling från min lärare,
med syftet att stoppa plockandet av fjädrar på levande gäss.

Skriv under NU!

http://www.namninsamling.com/Stop_geese_plucking


Listan är öppen till torsdag 12 februari, alltså en vecka till.
På fredag 13 februari skickar hon den till:

  • Sveriges jordbruksministern Eskil Erlandsson
  •  kommissionären för Jordbruks- och lantbruksutveckling Mariann Fischer-Boel och
  • Utskottet för jordbruks- och lantbruksutveckling i EU

tre år som blodgivare

Idag var jag och tömde ut lite blod, fick då veta att jag varit blodgivare i tre år och fick en liten "fin" pin som bevis... Jag var dock helt vilse på sjukhuset då de flyttat till en annan våning och det satt bara papperslappar med pilar på väggarna för att leda mig till rätt lokaler, en del av dem låg till och med på golvet, så jag fick gissa mig fram lite bland alla byggställningar och byggarbetare.

Det var en ny tjej som stack mig idag och hon tyckte nog inte att jag borde lämna blod, hon var orolig över mina tidigare blodvärden och det faktum att jag är ganska smal. Jag fick inte ens gå o sätta mig vid bordet direkt för att fika efteråt, hon skulle nämligen prompt hämta juice åt mig som jag skulle dricka i stolen där man sitter när man tappas, hon trodde garanterat att jag skulle tuppa av. Det gjorde jag inte! Men efter att ha cyklat hem, sprungit upp tre trappor för att hämta en tröja, ner igen, iväg på cykeln för att luncha med Fredrik, Fanny och Johan på lönnström, så blev jag ganska yr.

Bli blodgivare du också vettja!     http://geblod.nu/general.aspx?PageId=14


Idéboken

Den som har läst min blogg har kanske redan sett mitt bidrag till idébokstävlingen som jag skrev om i december. Hur som helst så finns nu mitt bidrag med tillsammans med andras bidrag på fredrik häréns sida!

 http://www.interesting.org/gallery/gallery_02_2.html

RSS 2.0